Svätomartinská hus s červenou kapustou a zemiakovou knedľou (hotová strava) 450g

Kód: 8595648611401
Neohodnotené
€12,29 €10,97 bez DPH
Skladom
Môžeme doručiť do:
30.4.2024

Zbiehajú sa ti sliny, keď si predstavíš dozlatista pečenú husičku s knedľou a zároveň si outdoorák telom i dušou? Tak to ti urobí radosť nová limitovaná edícia Adventure Menu, ktorá prichádza na trh pri príležitosti sviatku svätého Martina.

Detailné informácie

Podrobný popis

Svätomartinská hus s červenou kapustou a zemiakovou knedľou (hotová strava) 450g

Adventure Menu do svojho jesenného „menníka“ zaradilo tradičnú svätomartinskú hus s kapustou a knedľou. Hus je pečená klasicky na rasci a klasickou metódou našich babičiek, je aj konzervovaná, čiže sterilizovaná bez použitia akýchkoľvek umelých konzervantov.

Uži si sviatok Sv. Martina vonku av poriadnom štýle! Prinášame ti tradičnú a poctivú Svätomartinskú husičku s kapustou a knedľou, pripravenú od základu v Podkrkonoší. Keďže každé chce vždy stehno, tak u nás vyhrávaj naozaj všetci. Základom je vykostené husacie stehno pečené na pare, doplnené o ručne robenú červenú kapustu a kolíky zo zemiakového cesta. Porcia 450g zaistí, že už potom nič nevyjdeš, preto odporúčame zvoliť adekvátnu trasu a miesto obeda;)

Kto že bol svätý Martin a prečo sa 11. 11. pečie práve hus?
Martin bol pôvodne vojak, ktorý počas svojho života šíril kresťanstvo a následne sa stal biskupom. Vo Francúzsku zakladal prvé kláštory a medzi ľuďmi bol veľmi obľúbený. Známa je povesť o tom, ako mečom rozpolil vlastný plášť, aby sa oň mohol podeliť so žobrákom. Hovorí sa, že sa zo skromnosti ani nechcel stať biskupom, a tak sa pred svojím zvolením schovával medzi husami. Tie ho ale prezradili az tradície tak v období okolo jeho sviatku končia na pekáči. Prozaickejšie je potom vysvetlenie spočívajúce v tom, že sa husi obvykle piekli v novembri pred adventným pôstom, a tak si ich ľudia jednoducho spojili so sviatkom svätého Martina. Ten sa pripomína 11. 11., teda v deň,
kedy bol Martin pochovaný a dostal sa do neba.

Zloženie:

  • husacie stehno bez kosti (37%)
  • zemiakové kolíky (26%) (zemiaky)
  • pšeničná múka, pšeničná krupica, vajcia , soľ
  • červená kapusta hlávková (36%), cukor, ocot, cibuľa, repkový olej, pšeničná múka, rasca, soľ

Samoohrev môžete zakúpiť tu

1 balenie – hmotnosť 450 g +- 5%

Nutričná hodnota na 100 g

Energetická hodnota 900 kJ
Energetická hodnota kcal 179
Sacharidy: 7,1 g
Cukry: 0,4 g
Bielkoviny: 8,3 g
Tuky: 12,7 g
Nasýtené tuky: 3,2 g
Soľ: 1,1 g
Alergény: pšeničný lepok, vajcia.

Jedlá AdventureMenu sú pripravované výhradne ručnou prácou z najkvalitnejších tuzemských surovín. Vďaka jedinečnej technológii neobsahujú žiadne konzervanty ani farbivá a pritom si zachovajú čerstvosť a skvelú chuť až po dobu 3 rokov.

Na výrobu jedál AdventureMenu je použitá sterilizačná technológia e nemeckej firmy KORIMAT. Čerstvo uvarené jedlá sú pri stálej vysokej teplote naplnené do jednotlivých bariérových sáčkov. V špeciálnom zariadení sú za pôsobenia vysokého tlaku na niekoľko minút šokovo zahriata a následne prudko schladená. Táto unikátna technológia zaisťuje bezpečný a chutný výrobok bez potreby použitia akýchkoľvek konzervačných látok.

Tento spôsob uchovania potravín prináša v uplynulých desaťročiach mnoho zanedbávaných výhod. Jedlá uchované pomocou tejto metódy si zachovávajú svoju vynikajúcu a nezmenenú chuť po celú dobu a vyznačujú sa extrémnou trvanlivosťou.

Medzi ďalšie prednosti výrobkov patrí použitie najkvalitnejších obalových materiálov. Používané materiály sa vyznačujú extrémnou odolnosťou, ktorá zaručuje aj v najnáročnejších podmienkach vysokú kvalitu jedál po dlhú dobu.

Jedlá AdventureMenu sú výdatné, bez akýchkoľvek chemických konzervantov, vyvážené, ale predovšetkým chutné. To všetko vďaka unikátnemu spôsobu sterilizácie, ktorý umožňuje variť jedlo prirodzene bez použitia chémie a vďaka ktorému je jedlo aj po 2 rokoch chutné, ako by ste ho práve uvarili. Všetky jedlá uvarené výhradne z najkvalitnejších surovín. Je k lade n veľký dôraz na absenciu chemických pridaných látok, z toho dôvodu sú všetky jedlá varené tradičným spôsobom.
Predovšetkým na cestách je dôležité, aby bola strava výdatná. Preto sú jedlá AdventureMenu zložené tak, aby zaručene zasýtili a dodali potrebnú energiu na ďalšiu cestu.

Spôsoby ohrevu

Jedlá je možné ohrievať buď vo vodnom kúpeli po dobu 8–10 minút, alebo vyklopiť na panvicu a prehriať cca 3 minúty. Jedlo nie je dehydrované a preto sa nepridáva žiadna voda.

Najjednoduchším spôsobom ohrevu jedál Adventure Menu je použitie tzv. Samoohrevu, ktorý vám jedlo ohreje za pár minút bez potreby variča, riadu a teplej vody.

Samoohrev je špeciálne príslušenstvo k jedlám, ktoré vám dopraje ten najvyšší komfort na cestách. Je to špeciálne vrecko, ktoré vám sám ohreje jedlo za pár minút, a to bez variča a riadu.

Samoohrev funguje na princípe chemickej reakcie medzi zmesou oxidu vápenatého s hliníkovým práškom a vodou. Táto zmes je umiestnená v špeciálnom priepustnom sáčku z netkanej textílie, ktorý zaistí priepustnosť vody k zmesi. Akonáhle sa voda dostane do vrecka, spustí sa chemická reakcia, ktorá z oxidu vápenatého urobí hydroxid vápenatý. Túto reakciu sprevádza vytvorenie vysokej teploty (až 98 ° C) a vyparovanie pridanej vody. Celá táto reakcia sa odohráva výhradne vo vnútri ohrevnej kapsule, teda nie je ohrozené zdravie užívateľa a keďže jedlo je nepriedušne uzavreté v bariérovom vrecku, neprichádza do kontaktu so žiadnou z chemických látok.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo sa registrujte.

Nevypĺňajte toto pole: