Krkonošské kyslo (2 porcie 600g) EXPRES MENU

Kód: 8594043796614
Neohodnotené
Značka: EXPRES MENU
€4,13 €3,41 bez DPH
Skladom
Môžeme doručiť do:
3.5.2024

Tradičná výdatná krkonošská polievka z bezlepkového kvásku a lesných húb, ktorá vás myšlienkami dostane do Krakonošovho revíru. Polievka je vhodná aj pre deti a vegetariánov. Bez lepku a éčok. Český výrobok s dôrazom na kvalitu.

Detailné informácie

Podrobný popis

Krkonošské kyslo (2 porcie 600g) EXPRES MENU

  • Polievka je grunt.
  • Poctivé jedlo ideálne ako raňajky, desiata, obed aj večera.
  • Inovatívne balenie sa ľahko zmestí do špízy aj do mikrovlnky.
  • Vrecko pripomína misku, ďalší riad netreba - stačí len ohriať a jesť.
  • Jedlo MRE EXPRES MENU môžete ohriať hneď niekoľkými spôsobmi.
  • Veľmi jednoduchá a rýchla príprava, ohrev zaberie iba 3-5 minút.
  • Trvanlivé jedlo na cesty alebo MRE (Meal Ready to Eat) je skvelou alternatívou cestovných konzerv.
  • Balené jedlo vhodné na turistiku, do kempu, na dovolenku, na outdoorové aktivity alebo kdekoľvek na cestách.
  • Skladovanie pri teplote 1-30 ° C
  • Pevné vrecko / balenie obsahuje 2 porcie
  • Produkt vydrží až 10 rokov pri izbovej teplote bez pridania éčok.
  • Starostlivý výber surovín a absencia chemických prísad.

Zloženie:

  • voda, zemiaky (14,5%) , cibuľa,   huby sušené   ( 0,7% ), ryžová múka, kukuričná múka, droždie ( 0,3% ), vajcia   , repkový olej, rasca, soľ kamenná.
Nutričné hodnoty 100 g
Energetická hodnota 2221 kJ
52 kcal
Tuky 2,5 g
Nasýtené tuky 0,1 g
Sacharidy 6,4 g
Z toho cukry 0,6 g
Bielkoviny 1,9 g
Vláknina 0,7 g
Soľ 0,8 g

Informácie pre alergikov: vajcia, huby .

Skladovanie: Skladujte v suchu a tme pri teplote +1 až +30 °C. Otvorený výrobok uskladnite v chladničke a spotrebujte do 48 hodín.

Výrobca: EXPRES MENU (Jedlo od rodinnej firmy z Krkonôš)

Kvalitné mäso od českých farmárov:

  • Základom dobrého jedla je čerstvé kvalitné mäso, a preto napríklad u hovädzieho mäsa používame iba mäso z mladých býkov, u ktorého máme vždy doklad o jeho pôvode. Mäso nakupujeme od slovenských dodávateľov.

Ručné spracovanie suroviny

  • Každý deň ráno vozia dodávateľa čerstvé suroviny, ktoré sa okamžite spracujú na ďalšiu tepelnú úpravu. Mäso sa pripravuje v konvektomatoch v pare, omáčky sa pripravujú zvlášť tak, že ako základ sa orestuje cibuľa na oleji v panvici, potom sa základ preloží do parného kotla, pridajú sa ďalšie suroviny podľa receptúry a zaleje sa ťahaným maskovým vývarom. Pravidelne vykonávame výstupnú kontrolu všetkých výrobkov uvarených predchádzajúci deň.

Zdravé suroviny

  • Našou hlavnou zásadou pri príprave pokrmov je použitie kvalitných surovín bez konzervantov, prídavných látok a stabilizárov. Preto používame napr. kyslú kapustu priamo od výrobcu, sterilizované uhorky bez umelých sladidiel a údeniny bez rýchlosolia a lepku.

100% bez lepku

  • Na výrobu našich produktov používame iba prirodzene bezlepkové suroviny, čo požadujeme aj od našich dodávateľov. Aby sme si boli úplne istí, výrobky nechávame testovať v špeciálnom laboratóriu.

HOTOVÉ JEDLO

Naše produkty sú už tepelne spracované. Ich príprava teda spočíva iba v ohreve. Nemusíte pridávať žiadnu vodu ani jedlo prevárať. Nie je vákuované! Jedlá vo vreckách sú bez prílohy.

DLHÁ DOBA SPOTREBY

Ako je možné, že naše produkty majú dobu spotreby 10 rokov? Používame technológiu CTP, ktorú je možné prirovnať k známemu zaváraniu, kedy sú už uvarené jedlá zabalené do obalu a za pomoci vysokej teploty sterilizované. Dobu spotreby máme oficiálne certifikovaným Skúšobným laboratóriom v Hradci Králové.

SKLADOVANIE DO +30 °C

Produkty EXPRES MENU nemusíte skladovať v chladničke ani mrazničke. Jednoducho ich uskladnite tam, kde je stabilná teplota do +30 °C a kde zároveň nebudú na priamom slnku. Krátkodobo vydrží aj vyššiu teplotu, napríklad počas cesty do Chorvátska alebo pri turistickom výstupe.

ŽIADNA CHÉMIA

Počas prípravy jedál nepoužívame žiadne chemické prísady. Našou základnou a jedinou prísadou sú vždy 100% čerstvej prírodnej suroviny. Odmietame používať akékoľvek chemické konzervanty.

ČESKÝ VÝROBOK

Sme rodinná firma z Podkrkonošia (Trutnov). Našim cieľom je prinášať zákazníkom radosť z kvalitných produktov. Všetky výrobky sú výsledkom práce skúsených kuchárov, ktorí ručne pripravujú každý pokrm.

Nahliadnite pod pokrievku prípravy jedla EXPRES MENU

Dali sme si za cieľ prinášať zákazníkom našimi jedlami radosť. Strojovú výrobnú linku preto u nás nehľadajte – všetky pokrmy sú výsledkom starostlivej práce kuchárov, ktorí každý produkt pripravujú ručne.

Ako naše produkty varíme:

Všetko začína už s výberom surovín. A tu sme nekompromisní.

Každé poctivé varenie začína výberom kvalitných surovín.

Našim zákazníkom garantujeme, že nepoužívame chemické prísady   (konzervanty, rýchlosoly, umelé sladidlá, stabilizátory, farbivá a pod.). To samozrejme musí platiť aj pre suroviny, ktoré do našich jedál dávame, preto si napríklad nechávame vyrábať údeniny tradičným spôsobom od lokálnych mäsiarov. Kúpiť dnes klobásu, v ktorej by nebola rýchlosol a lepok, je prakticky nemožné.

Okrem kvality myslíme aj na ekológiu.   Maximálne využívame lokálnych dodávateľov a vďaka trvanlivosti môžeme variť jedlá sezónne, keď sú dané suroviny čerstvo nazbierané. Na ekológiu sme mysleli aj pri voľbe balenia. Jedlá sú zabalené v inovatívnom viacvrstvovom bariérovom sáčku. Tento obal má v priebehu životného cyklu produktu výrazne nižšie emisie CO 2   v porovnaní so sklenenou alebo plechovou nádobou. Viac v článku   tu .

Dôležitým kritériom pri výbere sú dobré životné podmienky zvierat.   Suroviny nakupujeme iba od dodávateľov, ktorí v tomto smere zdieľajú naše hodnoty. Napríklad klietkové chovy sliepok u nás majú červenú.

Pri varení nerobíme žiadnu mágiu

Produkty varíme tak, ako ich varili naše babičky. V kuchyni nepoužívame nič, čo by ste nenašli v každej domácnosti.

Napríklad   základom našich omáčok sú cez noc ťahané vývary . Zeleninu restujeme iba na   za studena lisovanom oleji . Na mäso používame zdravšie   pečenie v pare . Nikdy   nepoužívame dochucovadlá a koreniace zmesi . Pre bezlepkové zahusťovanie sme si vytvorili vlastné   zmes kukuričnej a ryžovej múky . Múka je lepšie stráviteľná, menej kalorická, a výsledok je na nepoznanie od použitia múky pšeničnej.

Hoci technologicky inovujeme, pilierom nášho varenia sú stále ľudia, na ktorých si zakladáme. Väčšina nášho personálu je s nami dlhé roky.

Zaváranie. Alebo ako naše jedlo vydrží 10 rokov pri izbovej teplote

Aby sme dokázali plniť náš záväzok, tj žiadna chémia v našich pokrmoch, museli sme vyvinúť vlastnú technológiu, ktorú nazývame CTP – kontinuálny tepelný proces. Tento proces má len dve ingrediencie: teplo a starostlivú prácu.

Keď celý proces zjednodušíme, vyzerá takto:

  • Od momentu, keď sa pokrm začne variť, nesmie jeho teplota klesnúť pod 70 stupňov Celzia.
  • Uvarený produkt sa musí čo najskôr dostať do nášho bariérového vrecka.
  • Vrecko sa hermeticky uzavrie zatavením.
  • Skompletovaný produkt sa sterilizuje v našom na zákazku vyrobenom zariadení. V ňom dochádza k šokovému zahriatiu na vysokú teplotu a následnému schladeniu.

Je tu ešte jedna vec:

Dnešný spôsob stravovania, ktorý obsahuje veľký podiel chemicky upravených produktov, vedie k prekysleniu nášho organizmu. Táto kyslosť má negatívny vplyv ako na náš organizmus, tak aj na chuť pokrmov.

Preto v našich produktoch používame takzvanú živú vodu. Vďaka jej zásaditosti môžeme používať o 30% menej soli ao 30% menej korenia bez toho, aby sme akokoľvek ovplyvnili výslednú chuť.

13452

6

Spôsoby ohrevu

Jedlá je možné ohrievať buď vo vodnom kúpeli po dobu 8-10 minút, alebo vyklopiť na panvicu a prehriať cca 3 -5 minút. Jedlo nie je dehydrované a preto sa nepridáva žiadna voda.

Najjednoduchším spôsobom ohrevu jedál Expres Menu mimo domova je použitie tzv. Samoohrevu , ktorý Vám jedlo ohreje za pár minút bez potreby variča, riadu a teplej vody.

Samoohrev je špeciálne príslušenstvo k jedlám, ktoré vám dopraje ten najvyšší komfort na cestách. Je to špeciálne vrecko, ktoré vám sám ohreje jedlo za pár minút, a to bez variča a riadu.

Samoohrev funguje na princípe chemickej reakcie medzi zmesou oxidu vápenatého s hliníkovým práškom a vodou. Táto zmes je umiestnená v špeciálnom priepustnom sáčku z netkanej textílie, ktorý zaistí priepustnosť vody k zmesi. Akonáhle sa voda dostane do vrecka, spustí sa chemická reakcia, ktorá z oxidu vápenatého urobí hydroxid vápenatý. Túto reakciu sprevádza vytvorenie vysokej teploty (až 98 ° C) a vyparovanie pridanej vody. Celá táto reakcia sa odohráva výhradne vo vnútri ohrevnej kapsule, teda nie je ohrozené zdravie užívateľa a keďže jedlo je nepriedušne uzavreté v bariérovom vrecku, neprichádza do kontaktu so žiadnou z chemických látok.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo sa registrujte.

Nevypĺňajte toto pole: